BESO Başkanı Çiftçi, 2025 yılını dayanışma yılı olarak değerlendirdiklerini belirterek, yeni dönemde bu dayanışmayı kalıcı projelere dönüştüreceklerini söyledi.
Batman esnafının kentin ekonomik mozaiğinin temelini oluşturduğunu vurgulayan Çiftçi, “Her sabah ‘Bismillah’ diyerek kepengini açan esnafımızın emeği ve vatandaşlarımızın desteğiyle bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2026 yılı, esnafımız için dayanışmanın projeye dönüştüğü bir yıl olacaktır.” dedi.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YENİ PROJELER
Yeni dönemde hayata geçirilecek projelere de değinen Çiftçi, esnafın rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini belirterek şu başlıklara dikkat çekti: "Dijital Dönüşüm Seferberliği kapsamında, esnafın e-ticaret dünyasına adım atmasını sağlayacak eğitim ve altyapı destekleri verilecek. Bu çerçevede kurulan Esnaf72.com Alışveriş Platformu aktif hâle getirilecek. Esnaf Destek ve Danışmanlık Merkezi ile finansman, hukuk ve muhasebe alanlarında esnafa ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacak. 'Mahallene Sahip Çık' kampanyası ile yerel esnaftan alışveriş teşvik edilerek mahalle kültürü ve yerel ekonomi canlı tutulacak."
“ESNAFIN BEREKETİ, ÜLKENİN HUZURUDUR”
Esnafın kazancının toplumun huzuru anlamına geldiğini ifade eden Çiftçi, “Oda olarak her zaman esnafımızın yanında olmaya, haklarını korumaya ve ekmeğini büyütmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Vatandaşlara da çağrıda bulunan Çiftçi, yerel esnafa verilen desteğin sadece bir alışveriş değil, aynı zamanda bir “can suyu” olduğunu belirterek, yeni yılda kaliteli ürün ve dürüst hizmet anlayışının süreceğini ifade etti.
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, mesajını “2026 yılının tüm esnafımıza bol kazanç, vatandaşlarımıza sağlık ve huzur getirmesini diliyor, yeni yılı en içten dileklerimle kutluyorum.” sözleriyle tamamladı.