Başkan Arı, “Hiçbir gelirimiz yok. Geçen yıl son anda kamu kurumlarının desteğiyle lige katılabildik. Bu yıl aynı şansı yakalayamayabiliriz. Bu takım Batman halkınındır. Eğer ligde yer alamazsak, tekrar yükselmek çok zor olacak” dedi.

Kulüp, transfer, lisans, ulaşım ve sezonluk masraflar için yaklaşık 3 milyon TL’lik bütçeye ihtiyaç duyuyor. Bu sezon ligde İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon ve Adıyaman gibi güçlü takımlar yer alacak.

“SADECE SPOR DEĞİL, UMUT MÜCADELESİ”

Başkan Arı, kulübün yalnızca spor yapmadığını, işitme engelli gençlere umut ışığı olduğunu vurguladı:

“Bizler sadece spor yapmıyoruz; işitme engelli gençlerimize umut veriyoruz. Ancak destek bulamazsak, bu sezon başlamadan bitecek. Lütfen bu sesi duyun.”

SPORCULARIN HAYAL KIRIKLIĞI

Aylarca antrenman yapan sporcular, belirsizlik nedeniyle büyük bir motivasyon kaybı yaşadıklarını ifade ediyor. Bir sporcu, “Aylarca çalıştık. Sadece sahada değil, hayatta da var olduğumuzu göstermek istiyoruz. Lütfen bize destek olun” diyerek çağrıda bulundu.

DESTEK BEKLENİYOR

Batman İşitme Engelliler Spor Kulübü, başta Batman Valiliği, iş dünyası ve sporseverler olmak üzere herkesten destek bekliyor. Aksi takdirde Batman, İşitme Engelliler Süper Ligi’nde temsil edilemeyecek ve engelli bireyler için yazılan başarı hikâyesi yarım kalacak.

Muhabir: Yüksel Kapuci