Batman Emekliler Derneği üyeleri ve aileleri, düzenlenen gezi kapsamında Mereto'nun eşsiz doğasını, zirvedeki kar örtüsünü ve tarihi yapılarını keşfederek bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekti.
Türkiye'nin birçok noktasında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Mereto Dağı'nın zirvesinde yer yer 4 metreyi bulan kar örtüsü ziyaretçileri hayran bıraktı. Yaz ortasında serin havasıyla dikkat çeken dağ, gün doğumu ve gün batımında sunduğu eşsiz manzaralarla doğaseverlerden tam not aldı.
Gezi boyunca yılkı atları, buz gibi doğal kaynak suları ve bozulmamış doğa ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Katılımcılar, Mereto'nun yalnızca serin havasıyla değil, doğal güzellikleriyle de bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olma yolunda ilerlediğini ifade etti.
Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, Mereto Dağı'na ulaşımı kolaylaştıran yol çalışmaları ve bölgede yürütülen düzenlemeler nedeniyle Batman Valisi Ekrem Canalp'e, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na, Hasankeyf Kaymakamlığı'na, İl Özel İdaresi'ne ve projede emeği geçenlere teşekkür ederek, yapılan yatırımların Mereto'nun turizmde hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkı sağladığını söyledi.
Gezi kapsamında zirvede bulunan tarihi Meryem Ana (Surp Astvadzatsin) Kilisesi de ziyaret edildi. Hem Ermeni toplumu hem de bölgedeki Müslümanlar açısından önemli bir inanç merkezi olarak kabul edilen tarihi yapı, kültürel mirasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekti. Kilisenin korunması ve turizme kazandırılması amacıyla yürütülen restorasyon ve ulaşım çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Geziye katılan vatandaşlar ise Mereto'nun doğal güzellikleri, serin iklimi ve tarihi dokusuyla mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu belirterek, "Batman'a gelen herkes Mereto'yu görmeli. Burası anlatılmaz, yaşanır." ifadelerini kullandı.
Doğası, tarihi zenginliği ve yaz ortasında bile serin kalan iklimiyle Mereto Dağı, sıcaklardan kaçıp doğayla buluşmak isteyenler için bölgenin en gözde rotalarından biri olmayı sürdürüyor.





