Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bilişim sistemleri üzerinden nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi.
Yalova merkezli gerçekleştirilen operasyona Diyarbakır, Adana, İstanbul, Kırklareli, Gaziantep, Mersin ve Iğdır’da eş zamanlı operasyon düzenledi.
Eş zamanlı baskınlarda Yalova’da A.K.Ö., Diyarbakır’da M.C., Adana’da M.E., İstanbul’da M.G., Kırklareli’nde M.Ç. ve A.Ö., Gaziantep’te M.T.Y. ve M.S.Ö., Iğdır’da S.T. ve Mersin’de ise E.Ö. gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.K.Ö., M.Ç., M.G., S.T., A.Ö., M.C., M.S.Ö. ve M.T.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Ö. ve M.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 6 cep telefonu ve 6 SIM kart ele geçirildi.





