İlçeye bağlı Koçak İlkokulu ve Koçak Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenler ile öğrenciler, "Okul Afet Farkındalık Eğitimi" programı çerçevesinde afetler karşısında bilinçlendirilerek bilgilendirildi.
AFAD uzmanları tarafından verilen eğitimde; deprem, sel, yangın ve diğer doğal afetlere karşı alınması gereken önlemler, doğru davranış şekilleri, tahliye planları ve ilk 72 saatin önemi gibi hayati konular ele alındı. Ayrıca öğrencilere temel afet bilinci kazandırılması amacıyla interaktif sunumlar ve uygulamalı eğitimler de gerçekleştirildi.
Eğitimlerde, afet öncesi hazırlık, afet anında güvenli hareket etme yöntemleri ve afet sonrası yapılması gerekenlerle ilgili önemli bilgiler verildi. Katılımcı öğretmen ve öğrencilerin, sunulan bilgiler karşısında büyük ilgi gösterdiği ve merak ettikleri konularda AFAD ekiplerine çeşitli sorular yönelttiği gözlemlendi.
AFAD yetkilileri, bu tür eğitim faaliyetlerinin yıl boyunca Batman genelindeki diğer okullarda da sürdürüleceğini belirterek, amaçlarının afetlere karşı daha dirençli bir toplum oluşturmak olduğunu ifade etti.
Koçak İlkokulu ve Ortaokulu idarecileri ise yapılan eğitimlerden dolayı AFAD ekiplerine teşekkür ederek, öğrencilerin afetlere karşı bilinçlenmesinin hem aileler hem de toplum açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.