Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşanan üzücü trafik kazası, hem bölge halkında hem de yolcu yakınlarında büyük bir endişeye yol açtı. İstanbul'dan Ordu'ya doğru ilerleyen çift katlı yolcu otobüsü, şoförün direksiyon kontrolünü yitirmesi neticesinde yoldan çıkarak devrildi. Peki, Amasya Merzifon otobüs trafik kazasında kaç ölü kaç yaralı var? İşte olayın tüm ayrıntıları...

MERZİFON KAZA SON DAKİKA!

Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Sarıköy sınırlarında meydana gelen kazada; İstanbul’dan hareket edip Ordu istikametine doğru yol alan E.V. idaresindeki çift katlı seyahat otobüsü, henüz netleşmeyen bir sebepten ötürü kontrolden çıkarak devrildi.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle, olay yerine vakit kaybetmeksizin çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi gönderildi. Kısa sürede kaza yerine varan ekipler, bir yandan otobüsteki yolcuların tahliyesini güvenli bir şekilde sağlarken diğer yandan yaralılara ilk müdahaleleri gerçekleştirdi.

Araçtan çıkarılan kazazedeler, hazır bekleyen ambulanslarla çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Kaza bölgesinde yeni bir olumsuzluk yaşanmaması adına geniş güvenlik önlemleri alınırken, ulaşıma kapanan yolda trafik akışı kontrollü olarak sağlandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Amasya Valisi Önder Bakan, devrilen otobüste toplamda 75 yolcu ve 5 personelin yer aldığını bildirdi. Vali Bakan, yüreklere su serpen açıklamasında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtirken, yaralıların tedavi süreçlerinin titizlikle takip edildiğini aktardı.

AMASYA MERZİFON OTOBÜS TRAFİK KAZASINDA KAÇ ÖLÜ, KAÇ YARALI VAR?

Resmi makamlardan alınan bilgilere göre, kazada hayatını kaybeden herhangi bir vatandaşımız bulunmuyor.

Kazada yaralanan 46 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Merzifon, Amasya, Suluova, Havza ve Gümüşhacıköy'deki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Amasya Valisi Önder Bakan’ın kamuoyuyla paylaştığı bilgiler şu şekildedir:

  • Kazada toplamda 46 vatandaşımız yaralanmıştır.

  • Herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

  • Tedavi altındaki yaralılardan 2 kişinin hayati tehlikesi mevcuttur.

  • Yaralıların bir kısmı ayakta tedavi edilerek taburcu edilirken, diğerlerinin tedavileri bölge hastanelerinde sürmektedir.

Vali Bakan, kazanın hemen ardından devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini, kurumların tam bir koordinasyon içinde hareket ederek yaralıları çok kısa sürede hastanelere ulaştırdığını ve durumun anbean takip edildiğini dile getirdi.

Merzifon Kaza Son Dakika Amasya Merzifon Otobus F2D360Afd3 Amp

Kazanın hangi teknik aksaklık veya sürücü kusurundan kaynaklandığı, yürütülecek detaylı incelemelerin ve adli tahkikatın ardından kesinlik kazanacak. Yetkili birimlerin konuya ilişkin soruşturması titizlikle devam ediyor.

Muhabir: YUSUF UYANIK