Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Batman Valiliği himayelerinde; Batman Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi, Türkiye Yazma Eserler Kurumu ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan sergideki nadide eserler, Anadolu’da ilk kez Batman’da sanatseverlerle buluşuyor.

“RAMAZAN’I RUHUNA UYGUN ŞEKİLDE YAŞIYORUZ”

Serginin açılışında konuşan Vali Canalp, Batman’da Ramazan ayına yakışır etkinliklerin yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, kentin Ramazan boyunca kapsamlı programlara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Canalp, mahallelerde gerçekleştirilen programların yanı sıra Batman Sivil Toplum Merkezi’nde de çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Ramazan boyunca hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik programlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Canalp, her gün farklı mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşadıklarını belirtti.

HER GÜN 10 BİN KİŞİYE İFTAR

Ramazan ayı boyunca iftar programlarının da sürdüğünü ifade eden Canalp, her gün ortalama 10 bin vatandaşa iftar ikramında bulunulduğunu ve ay sonunda yaklaşık 300 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Canalp, açılışı yapılan yazma mushaf sergisinin de Ramazan’ın manevi atmosferine değer katan anlamlı etkinliklerden biri olduğunu belirterek, tüm vatandaşları sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

ALTIN MÜREKKEPLİ ASIRLIK MUSHAFLAR SERGİLENİYOR

Ramazan ayının manevi atmosferine ayrı bir renk katan sergide, yüzyıllar boyunca hattatlar tarafından sabır ve büyük ustalıkla hazırlanan, altın mürekkep ve zarif hat sanatıyla süslenmiş yazma mushaflar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Sergide; Fatih Camii, Nuruosmaniye Camii ve Sultan Ahmet Camii koleksiyonlarının yanı sıra Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nden seçilen eserler de yer alıyor.

BİR AY BOYUNCA ZİYARETE AÇIK

“Kelâm ve Kalem Yazma Mushaf Sergisi”, bir ay boyunca Necat Nasıroğlu Külliyesi yerleşkesinde bulunan Leyla Nasıroğlu Halk Kütüphanesi sergi salonunda ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışına; Hasankeyf Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Ali İmrak, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Müftüsü Ahmet Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Yüksel Kapuci