Diyarbakır’da son günlerde başıboş sokak köpeklerinin saldırılarına yönelik şikâyetler artış gösterdi. Özellikle yaşlılar ve çocukları hedef alan saldırılar, vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı.

Konuya ilişkin konuşan vatandaşlar, başıboş köpeklerin oluşturduğu tehdit karşısında yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Kalıcı ve etkili çözümlerle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesini isteyen Diyarbakırlılar, can güvenliğinin sağlanması adına gerekli tedbirlerin vakit kaybedilmeden alınması çağrısında bulundu.

"Bütün belediyeler en kısa zamanda barınaklar inşa etmeli"

Köpek saldırılarının özelikle küçük çocukların üzerinde olumsuz yönde etki bıraktığını söyleyen Ümit Duran, Diyarbakır'da ciddi bir şekilde köpek sorununun olduğunu söyledi.

Duran "Şehrimizde köpek sorunu var. İster istemez bu durum bizleri, özellikle de küçük çocukları etkiliyor. Yetkililerin bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Onları bir barınağa alabilirler. Devlet yetkililerinden ve belediyeden istirhamımız budur. Yakınımda böyle bir olay yaşanmadı ama haberlerde küçük çocuklara saldırıldığını ve bunun bazen ölümle sonuçlandığını görüyoruz. Bu bizi üzüyor, keşke hiç yaşanmasa" şeklinde konuştu.

"Geçen gün dağa bırakılan köpekler bir adamı ısırdı"

Belediyenin sokak hayvanlarına yönelik kalıcı çözümler üretmesini gerektiğini belirten Burhan Turan "Çok köpek var. Topluyorlar, sonra getirip şehir merkezine bırakıyorlar. Belediyenin bu hayvanları toplayıp beslemesi lazım. Geçen gün dağda bırakılan köpekler bir adamı ısırmış, parmağını koparmışlar. Bu da bir sorun ve bu tür sorunlar bitmiyor. Belediye ilgilenmeli. Gereken önlemleri alıyorlar ama kalıcı bir çözüm yok." ifadelerine yer verdi.

"Toplayıcı ekiplerin sayılarının arttırılması gerekiyor"

Belediyenin toplayıcı ekiplerinin arttırılmasını dile getiren Serhat Taşyaran "Bazı kesimlerde evet, köpek sorunu var. Genellikle çocukları etkiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konunun üstünde durması çok iyi olur, ama millete zarar vermeden. Şu anlık yapılan önlemler yeterli değil. Toplayıcı ekiplerin sayılarını arttırmaları çok fayda verir. Sokaktan geçerken havlıyorlar. Kaçmazsan saldırıyorlar, ısırmaya çalışıyorlar. Başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyorlar." dedi.    

Başıboş gezen sokak hayvanlarının özellikle çocuklar için tahdit oluşturduğunu belirten Abdullah Özişçi ise her gün haberlerde köpekler tarafından saldırıya uğrayan çocukları izlediğini söyledi. 

Kaynak: İLKHA HABER AJANSI