Tarlada çiftçilerle birlikte hasat etkinliğine katılan Vali, üreticilerle bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.
Sason Çileğinin ticari bir marka haline getirildiğini belirten vali Canalp, “Bu gelişme, bir projenin nasıl hayata geçirilmesi gerektiğine dair örnek teşkil eden, model niteliğinde bir uygulamadır” dedi.
Vali Canalp, “Yaklaşık 20 yıl önce Sason’da sadece dört hane ile başlayan bu yolculuk, zaman içerisinde büyük bir dönüşüm yaşamıştır. Bu süreçte İl Özel İdaresi, belediyeler, kaymakamlıklarımız ve özellikle Bölge Kalkınma Ajansımızın yanı sıra en yoğun şekilde GAP İdaresi’nin verdiği desteklerle proje, bugün 400 hanenin geçim kaynağı haline gelmiştir.
Bu proje sayesinde Sason Çileği artık yalnızca bölgemizde değil, Türkiye'nin birçok farklı ilinde de satılmakta, geniş bir pazara ulaşmış durumda.
Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte, çilek örneğinde olduğu gibi Batman’da yetişen tüm tarım ve hayvancılık ürünlerinin – et ve süt ürünleri dahil – en kaliteli şekilde paketlenerek satışa sunulması hedeflenmektedir.
Bu sayede yalnızca Türkiye pazarıyla sınırlı kalmayıp, önümüzdeki yıllarda Sason Çileğini dünya pazarına da kaliteli ve ambalajlı bir ürün olarak sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Hasat etkinliğine; Sason Kaymakamı Furkan Başar, Sason Belediye Başkanı İrfan Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ile çiftçiler katılım sağladı.