Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü bünyesindeki Bilişim Kulübü ve Robot Kulübü ile lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen “Robotik Kodlama” etkinliği, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları ve Giyim Teknolojisi Programı öğrencilerinin keçe ve seramik çalışmalarıyla zenginleşti.

Etkinlikte çizgi izleyen, sumo, tozkoparan ve labirent çözen robotlar büyük ilgi gördü. Minyatür pistte hareket eden çizgi izleyen robotlar, denge kontrolü ve algoritma geliştirme gibi teknik konuların uygulamalı olarak deneyimlenmesini sağladı. Lise ve üniversite öğrencileri arasında bilgi paylaşımı ve teknik sohbetlerle etkileşimli bir ortam oluşurken, bu buluşma kuşaklar arası bilgi aktarımının başarılı bir örneği olarak öne çıktı.

Aynı etkinlikte, doğal malzemelerle hazırlanan keçe eserler ve etnik motiflerle süslenen seramik ürünler sergilendi. Geleneksel El Sanatları Programı öğretim elemanlarının rehberliğinde yürütülen çalışmalarda, cami içerisindeki minbere işlenen motifler hem keçe hem seramik ürünlere ilham kaynağı oldu.

Sanat ve teknolojiyi kampüs yaşamının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen etkinlik, yalnızca ürün tanıtımıyla sınırlı kalmadı; mühendislik yaklaşımı, takım çalışması, yaratıcılık ve çözüm odaklı düşünme gibi temel yetkinliklerin gelişimine de katkı sundu.

Muhabir: Funda Kezer