Batman Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin finansman desteğiyle, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında temin edilen fidanlar, şehir girişlerindeki uygun alanlara dikiliyor.

Vali Ekrem Canalp, Batman Güney Çevre Yolu’nda devam eden fidan dikim çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

İnceleme sırasında projeye dair açıklamalarda bulunan Vali Canalp, “Batman’da yürüttüğümüz Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında, ilimizdeki tüm duble yolların orta şeritlerinde ve sağ–sol kenarlarında uygun olan bölgelerin tamamında kapsamlı bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma sayesinde, Batman’ın girişinden itibaren şehrin sınırları boyunca vatandaşlarımızı kesintisiz bir yeşil kuşak karşılayacak. Böylece şehir içinde ve şehirler arası yolculuk yapan herkes, yeşil bir doğa manzarası eşliğinde seyahat edecek. Bu proje, Türkiye’de çok az yerde uygulanmış vizyoner bir çalışmadır. Benzer bir örnek 20 yıl önce Konya’da hayata geçirilmişti ve bugün Konya’daki yollar, olgunlaşmış ağaçların oluşturduğu çok güzel bir yeşil kuşakla çevrilmiş durumda. Biz de Batman’da aynı güzelliği oluşturmayı hedefliyoruz.

Bu nedenle projede boylu fidanlar kullanıyoruz. Böylece ağaçların gelişim süreci daha hızlı olacak. İnşallah 5–10 yıl gibi kısa bir süre içinde Batman’ın yolları da olgunlaşmış ağaçlarla çevrili, nefes alan ve estetik bir yeşil kuşağa dönüşecek. Projemiz hızla ilerliyor. Tamamlandığında Batman’a değer katacak, şehrimizi daha yaşanabilir ve daha yeşil bir görünüme kavuşturacak önemli bir çalışma olacaktır” diye konuştu.

İnceleme sırasında Vali Canalp’a; Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngür, Beşiri Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Muzaffer Özkan ile Orman İşletme Müdürü Mehmet Özcan eşlik etti.

Muhabir: Yusuf Uyanık