Şehrin çeşitli noktalarında yapılan uygulamalarda, özellikle çevreye rahatsızlık veren abartı egzoz kullanımına odaklanıldı.

Denetimler sırasında mevzuata aykırı şekilde teknik değişiklik yapılan ve “abartı egzoz” olarak bilinen yüksek sesli egzoz kullanan sürücülere göz açtırılmadı. Yapılan kontrollerde, 1 otomobil ve 5 motosiklet sürücüsüne çeşitli ihlallerden dolayı toplamda 121.043 TL idari para cezası kesildi.

Yetkililer, benzer denetimlerin artarak devam edeceğini belirtirken, halkın huzurunu bozan hiçbir unsura müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizdi. Özellikle genç sürücüler arasında yaygınlaşan ve gürültü kirliliğine sebep olan abartı egzoz kullanımına karşı vatandaşlardan da duyarlılık bekleniyor.

Batman Emniyet Müdürlüğü, sürücülere trafik kurallarına uymaları çağrısında bulunarak, hem can güvenliğinin sağlanması hem de toplumsal huzurun korunması açısından denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Muhabir: Yüksel Kapuci