EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ MASAYA YATIRILDI

Zübeyde Hanım İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Akın, bünyesinde çeşitli eğitim atölyeleri ve yenilikçi sınıflar bulunan okulların yöneticileri ile ilgili öğretmenler katıldı. Ayrıca yerel, ulusal ve uluslararası projelerde görev alan ve bu alanda çalışma yürütmeyi planlayan öğretmenler de toplantıda yer aldı.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Eğitim Teknolojileri ve Atölyeler ile proje çalışmalarının geliştirilmesine yönelik il koordinatörleri tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

YAPAY ZEKÂDAN STEM’E ÇOK SAYIDA BAŞLIK

Batman’da Eğitimde Yeni Dönem İçin Teknoloji Ve Proje Zirvesi (1)1

Toplantıda; Yenilikçi Sınıflar, STEM, Scientix, eTwinning, EBA, MEBİ, DİLİM, D3, TEA, VeliVizyon, GençTek, BTK Akademi, EU Code Week ve Canva kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Eğitim teknolojileri ve proje çalışmalarının mevcut durumu da değerlendirilirken, 2026-2027 eğitim öğretim yılında hayata geçirilmesi planlanan faaliyetler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

ATÖLYELER AKTİF ÖĞRENME ALANLARINA DÖNÜŞECEK

Toplantıda, okullarda bulunan Yazılım ve Tasarım, Yapay Zekâ, FeTeMM, Drama, Müzik, Seramik ve Resim Atölyeleri ile yenilikçi sınıfların daha etkin kullanılması da ele alındı.

Eğitim atölyelerinin aktif öğrenme ortamlarına dönüştürülmesine yönelik örnek uygulamalar paylaşılırken, kent genelindeki atölye ve teknoloji çalışmalarının daha verimli kullanılmasına yönelik planlamalar değerlendirildi.

YENİ EĞİTİM YILI İÇİN ORTAK PLANLAMA

Batman genelinde eğitim teknolojileri ve proje çalışmalarının geliştirilmesine yönelik planlamaların da ele alındığı toplantıda, yeni eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek faaliyetler konusunda katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Toplantının, okullarda yürütülen atölye, eğitim teknolojileri ve proje çalışmalarının daha koordineli, etkin ve verimli şekilde sürdürülmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Muhabir: Remziye Kapuci