30 Mart - 03 Nisan 2026 tarihleri arasında kutlanacak olan 62. Kütüphane Haftası, bu yıl “İyileştiren Kütüphane” temasıyla zengin bir programla kapılarını açıyor.

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikler, okuma kültürünü yaygınlaştırmayı ve kütüphanelerin bireyler üzerindeki iyileştirici etkisine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek programlarda; çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eden atölye çalışmaları, yazar söyleşileri ve çeşitli kültürel etkinlikler yer alacak. Kitapla buluşmak, yeni bilgiler edinmek ve kültürel paylaşımlarda bulunmak isteyen vatandaşlar için etkinlikler boyunca dolu dolu bir program sunulacak.

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenecek bu etkinliklerin, Batman’da okuma alışkanlığının gelişmesine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Muhabir: Funda Kezer