TOKİ Kazım Karabekir İlkokulu’nun 4. sınıf öğrencileri, sadece ders kitaplarıyla yetinmeyip kendi dünyalarını inşa etmek için sıra dışı bir adım attı: Kitap Okuma Kulübü!

​SADECE OKUMUYORLAR, KİTAPLARI YAŞIYORLAR

​Okul sıralarını birer fikir atölyesine çeviren minik kitapseverler, her ay heyecanla belirledikleri bir eserin izini sürüyor. Ay sonunda bir araya gelen kulüp üyeleri, okudukları hikayeleri sadece anlatmakla kalmıyor; karakterleri analiz ediyor, olay örgüsünü tartışıyor ve kendi pencerelerinden dünyayı yorumluyorlar.

​GELECEĞİN ELEŞTİREL ZİHİNLERİ YETİŞİYOR

​Bu etkinlik, çocuklara sadece okuma alışkanlığı kazandırmakla kalmıyor; aynı zamanda onlara eleştirel düşünme ve topluluk önünde kendini ifade etme yetisi aşılıyor. Okul yönetiminden yapılan açıklamada, projenin öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra sosyal gelişimlerine sunduğu katkı şu sözlerle vurgulandı: ​"Kitaplar, sessiz öğretmenlerdir; okuyanı büyütür, düşündüreni olgunlaştırır. Öğrencilerimizin bu ışıklı yolda attığı her adım, geleceğin aydınlık Türkiye’sinin teminatıdır."

​EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR, KÜÇÜK OKURLARA TEBRİK

​Batman’da okuma kültürünü kökleştiren bu anlamlı çalışmada emeği geçen fedakar öğretmenler takdir toplarken, kitapların rehberliğinde yol alan 4. sınıf öğrencilerinin azmi ise büyük alkış alıyor.

Muhabir: Remziye Kapuci