Öğrenci ve veliler temel ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiyelerin yolunu tutarken, işletmeciler öğretmenlerin ihtiyaç listelerini tamamlamasının ardından yoğunluğun daha da artmasını bekliyor.
KIRTASİYELERDE SEZON BAŞLADI
Batman’da yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenciler ve veliler, okul ihtiyaçlarını tamamlamak için kırtasiyelerde alışveriş yapmaya başladı. Kırtasiye işletmecileri yeni sezon için hazırlıklarını tamamlarken, bazı sınıflara ait ihtiyaç listelerinin henüz paylaşılmamış olması nedeniyle alışverişlerin şu an için beklenen seviyeye ulaşmadığını belirtiyor.
Özellikle ortaokul öğrencilerinin alışverişlerinde hareketlilik yaşanırken, ana sınıfı öğrencilerinin ihtiyaç listelerinin dağıtılmasının ardından kırtasiyelerde yoğunluğun daha da artması bekleniyor.
TEMEL OKUL İHTİYAÇLARI 700 LİRADAN BAŞLIYOR

Kırtasiye işletmecileri, okul ihtiyaçlarının fiyatlarının ürünün markasına, kalitesine ve öğrencinin tercihine göre değiştiğini belirtiyor. Temel ihtiyaçların yaklaşık 700 liradan başlayarak 2 bin liraya kadar çıkabildiği, daha kapsamlı alışverişlerde ise toplam maliyetin 5 bin liraya ulaşabildiği ifade ediliyor.
Çanta fiyatlarında da geniş bir aralık bulunurken, ürünlerin kalite ve özelliklerine göre 600 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıktığı belirtiliyor.
VELİLERE “KALİTEYE DİKKAT EDİN” UYARISI
Kırtasiye işletmecileri, velilerin alışveriş sırasında yalnızca ürünün fiyatına değil, sağlıklı ve dayanıklı olmasına da dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor. Özellikle öğrencilerin uzun süre kullanacağı ürünlerde kaliteli malzeme tercih edilmesinin hem kullanım kolaylığı hem de uzun ömür açısından önemli olduğu ifade ediliyor.
“TAM ANLAMIYLA YOĞUNLUK BAŞLAMADI”
Batman’da kırtasiye işletmeciliği yapan Hasan İren, yeni sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, ihtiyaç listelerinin tamamının paylaşılmasıyla birlikte yoğun bir alışveriş dönemi beklediklerini söyledi.
İren, şu anda bazı öğrencilerin listeler açıklanmadan önce temel ihtiyaçlarını aldığını belirterek, “Okul sezonu başladı. Hazırlıklarımız zaten bitmiş durumda. Alışverişler şu anda devam ediyor. Öğretmenler listelerin tamamını gönderdikten sonra öğrencileri ve velileri listeleriyle beraber bekliyoruz. Şu an gelenler ufak tefek, önden eksiklerini alıyorlar. Tam liste olmadığı için kendi belirledikleri temel ihtiyaçları alıyorlar. Liste atanlar da var. Onların listesini tamamen çıkarıyoruz. Gayet uygun fiyatlarla, güzel ve kaliteli malzemeler sunuyoruz. Şu anda tam açıldı diyemeyiz, yarım açılmış durumda. Çünkü listelerin tamamı gelmedi. Onlar geldikten sonra yoğun bir şekilde alışveriş bekleniyor” dedi.
“700 LİRAYA DA ÜRÜN VAR, 2 BİN LİRAYA DA”
İhtiyaç listelerinin içeriğine ve tercih edilen ürünlerin kalitesine göre fiyatların değiştiğini ifade eden İren, özellikle ortaokul öğrencilerinin alışveriş yaptığını, ana sınıfı listelerinin açıklanmasının ardından bu grupta da yoğunluk oluşacağını söyledi.
İren, “Şu anda ortaokul grubu gelip alışveriş yapıyor. Ana sınıflarının listeleri daha dağıtılmadı. Ana sınıfı listelerini verdikten sonra onları da bekliyoruz. Ortalama temel ihtiyaç malzemeleri 1000 liradan başlıyor. İhtiyaca göre 700 lira olan da var, bin lira olan da var, 2 bin liraya kadar çıkıyor. Bu, alınacak kaliteli ürünün fiyatına göre değişiyor” diye konuştu.
Çanta fiyatlarının da tercih edilen ürüne göre değiştiğini belirten İren, “Çantada da 600 liraya çanta var, bin liraya da var, 2 bin liraya da var. Hangisini talep ederlerse biz de ona göre ürün çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.
“KALİTELİ ÜRÜNÜ BİR KERE ALMAK VAR”
Velilere alışveriş konusunda tavsiyelerde bulunan İren, düşük fiyatlı ürünlerin her zaman avantajlı olmayabileceğini savunarak kaliteli ürün tercih edilmesinin önemine dikkat çekti.
İren, “Dışarıda ucuz malları, çok uygun fiyatta satıyoruz gibi bir algı yaratanlar var. Dandik ürünler, dandik markalar satıyorlar. İşin piri olan biz kırtasiyeciler, kaliteli mal getirip her zaman müşterilerimizin memnuniyetini önemsiyoruz. Tavsiyemiz, market türü veya böyle çeyiz yerlerinden almak yerine işi bilen kırtasiyecilere gelip kaliteli ürünleri almalarıdır. Hem uygun fiyata hem kaliteli ürün almak bu şekilde daha iyi” dedi.





