Bu rakam, Batman’daki spor kültürünün her geçen yıl daha da yaygınlaştığını ortaya koyarken, yetkililer 2025-2026 sezonunda en az 300 okulun programda yer almasını hedefliyor.
Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 81 il arasında 20. sırada yer alan Batman, toplamda 15 bin 921 lisanslı sporcuyla önemli bir başarıya imza attı.
39 BRANŞTA AKTİF MÜCADELE
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, geçtiğimiz yıl 35 olan resmi branş sayısına ragbi, su topu, kriket ve okçuluk gibi spor dallarının da eklenmesiyle bu sayının 39'a yükseldiğini açıkladı. Özperk ayrıca, kentte düzenlenen 8 farklı grup müsabakasında 3 bin sporcunun misafir edildiğini, 2 bin 135 İFET Kartı dağıtıldığını ve 295 okula malzeme desteği sağlandığını belirtti.
Yeni sezona dair beklentilerini de paylaşan İl Müdürü Özperk, lisanslı sporcu sayısının 20 bine ulaşması, okul sayısında artış ve daha fazla organizasyona ev sahipliği yapılması için tüm altyapı hazırlıklarının tamamlandığını vurguladı.