Musluklardan günlerdir doğru dürüst su akmadığını söyleyen mahalle sakinleri, yaz boyunca büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

“YAZI SUSUZ GEÇİRDİK”

Gap Mahallesi’nde ikamet eden birçok vatandaş, günlük ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlandıklarını ifade ederek şebeke suyunun günde yalnızca bir saat verildiğini, bunun da ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini söyledi. Ellerini yıkayacak, yemek yapacak ve temizlik yapacak su bulamadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, yaz aylarını adeta “susuzlukla mücadele ederek” geçirdiklerini vurguladı.

TANKERLERE MAHKÛM KALDILAR

Su ihtiyacını karşılamak için bazı apartmanlara belediye tankerleriyle su taşındığını anlatan vatandaşlar, bunun kalıcı bir çözüm olmadığını belirtti. Mahalle halkı, “Çare olarak tankerlerle su taşımayı bulduk ama bu geçici bir yöntem. Gap Mahallesi Batman’ın en merkezi bölgelerinden biri, burada yaşanan su sıkıntısı kabul edilemez” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“BU BÖYLE DEVAM ETMEMELİ”

Suyun en temel ihtiyaç olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulundu: “Aylardır yaşadığımız sorun artık katlanılmaz hale geldi. Su olmadan yaşam olmaz. Belediyeden kalıcı bir çözüm bekliyoruz. Bu böyle devam etmemeli.”

Batman’da sık sık gündeme gelen su kesintileri, özellikle yaz aylarında vatandaşların en büyük şikâyetlerinden biri haline gelirken, Gap Mahallesi’nde yaşanan krizin çözülüp çözülmeyeceği merak konusu oldu.

Muhabir: Nametullah Binay