Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, müştekilere yönelik tehdit ve hakaret eylemlerinde de bulunduğu belirlenen şüphelilerin tespiti için kapsamlı bir çalışma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında MASAK’tan temin edilen hesap hareketleri incelendi, olaylara ilişkin kamera kayıtları değerlendirildi ve mağdur beyanları doğrultusunda şüphelilerin kimlikleri belirlendi.
𝐓𝐄𝐅𝐄𝐂İ𝐋İ𝐊 𝐎𝐏𝐄𝐑𝐀𝐒𝐘𝐎𝐍𝐔𝐍𝐃𝐀 𝟓 𝐆Ö𝐙𝐀𝐋𝐓𝐈: 𝟐 ŞÜ𝐏𝐇𝐄𝐋İ 𝐓𝐔𝐓𝐔𝐊𝐋𝐀𝐍𝐃𝐈👮♂️
— Batman Valiliği (@batmanvaliligi) May 4, 2026
🗓️30.04.2026
📍Batman
🚨Müşteki şahıslara faiz karşılığında borç para veren, borçların ödenmesine rağmen senetleri iade etmeyerek senetler üzerinden yaklaşık 30.000.000 TL… pic.twitter.com/ZjViXkattW
5 ŞÜPHELİYE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Elde edilen bulgular doğrultusunda 28 Nisan 2026 tarihinde Batman merkezli olmak üzere Bursa ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda toplam 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
2 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Ö.A., D.A. ve E.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.A. ve E.A. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer, benzer suçlara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.





