AK Parti Batman İl Başkanlığı heyeti, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü hemşehrimiz Prof. Dr. Yusuf Baran ile bir araya gelerek gençlere yönelik projeleri masaya yatırdı.
İzmir’de gerçekleşen ziyarete AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mensur Müjdeci, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Süheyla Dündar ile Batman Valiliği Proje Ofisi Koordinatörü Kadir Çiftçi katıldı. Görüşmede, Batmanlı gençlerin girişimcilik ekosistemine daha aktif katılım sağlaması ve teknoloji odaklı eğitimlerle desteklenmesi konuları değerlendirildi.
Toplantının ana gündem maddelerinden biri, Batman’da yürütülen Girişimcilik Akademisi çalışmalarının geliştirilmesi oldu. Gençlerin yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri, girişimcilik kültürüyle erken yaşlarda tanışmaları ve teknoloji alanındaki yetkinliklerinin artırılması için yapılabilecek iş birlikleri ele alındı.
Heyet, Batman’ın genç ve dinamik nüfusunun büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri yeni fırsat alanlarının oluşturulmasının önemine dikkat çekti.
Görüşmede ayrıca TÜBİTAK destekleri, teknoloji tabanlı projeler, startup ekosistemi, yatırımcı-girişimci buluşmaları ve ortak eğitim programları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretin sonunda, bilim dünyasında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Yusuf Baran’a Batman’a gösterdiği ilgi ve misafirperverliği nedeniyle teşekkür edilirken, gençlerin geleceğine katkı sağlayacak ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda karşılıklı iş birliğinin sürdürülmesi yönünde görüş birliğine varıldı.





