Diyarbakır’ın Çermik ilçesinden Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Göndüren köyü yaylalarına mevsimlik işçi olarak gelen ve hayvancılıkla uğraşan Balıkçı ailesinin 11 aylık bebekleri Büşra Balıkçı, geçici olarak konakladıkları çadırda uyuduğu sırada gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Anne Elif Balıkçı, çadırda uyuyan evladını kontrol etmek amacıyla içeri girdiğinde beşiğin boş olduğunu fark ettiğini belirterek durumu derhal eşi Yusuf Balıkçı'ya bildirdi. Çadırın çevresinde kendi imkanlarıyla yaptıkları aramalardan hiçbir sonuç alamayan aile, büyük bir panik ve çaresizlik içinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kayıp ihbarında bulundu. Bölgeye ihbarın hemen ardından çok sayıda jandarma asayiş ekibi, komando timleri, AFAD personeli, yapay zeka destekli insansız hava araçları (İHA) ve özel eğitimli iz takip köpekleri sevk edilerek geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Bulunan Kanlı Elbiseler Vahşi Bir Hayvan Saldırısına mı İşaret Ediyor?

Kırsal arazinin zorlu şartlarında gece boyunca aralıksız sürdürülen yoğun tarama faaliyetlerinin ikinci gününde, arama kurtarma ekipleri olayın seyrini tamamen değiştiren kan dondurucu bir bulguya ulaştı. Ailenin kaldığı çadırın yaklaşık 2 kilometre uzağındaki dağlık alanda, minik Büşra’ya ait olduğu kesinleşen giysiler parçalanmış ve kanlar içinde bulundu. İlk etapta elbiselerin bu feci durumu, talihsiz bebeğin bölgedeki yırtıcı veya vahşi bir hayvanın saldırısına uğramış olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Güvenlik güçleri bu korkunç senaryonun üzerinde titizlikle dururken, bulunan kanlı kıyafet parçaları detaylı bir kriminal inceleme yapılmak üzere jandarma laboratuvarına gönderildi ve bölgedeki karadan ve havadan iz sürme faaliyetleri bu alan etrafında yoğunlaştırıldı.

Kan Donduran İtiraf ve Gözaltı Kararlarının Arkasında Ne Var?

Olayın adli boyutunu soruşturan jandarma ekipleri, çelişkili ifadeler ve elde edilen teknik bulgular doğrultusunda derinlemesine yaptıkları sorgulamalarda skandal bir gerçekle karşı karşıya kaldı. İfadesi baştan aşağı yeniden alınan anne Elif Balıkçı, kamuoyunda ve arama motorlarında infial yaratan korkunç bir itirafta bulunarak, 11 aylık Büşra bebeği aslında kaybetmediklerini, para karşılığında başka şahıslara sattıklarını öne sürdü. Bu kan donduran skandal gelişmenin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen güvenlik güçleri, yasa dışı bebek ticareti ve evrakta sahtecilik şüphesiyle aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Kayıp ihbarının asıl amacının bu yasa dışı satışı gizlemek ve hedef saptırmak olduğunun değerlendirilmesiyle, jandarmadaki sorgu süreçleri derinleştirilirken gözaltı sayısının artabileceği ve minik Büşra’nın teslim edildiği kişilerin bulunması için operasyonların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

Muhabir: YUSUF UYANIK