Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması; barınmadan gıdaya, arama-kurtarmadan destek organizasyonlarına kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her alanda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.Depremin meydana geldiği andan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı, Valilik, Belediye ve AFAD ile koordineli çalışmalara başlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem bölgesinde duyulan ihtiyaca göre meslek liselerinin ilgili bölümlerinde üretim çalışmalarını başlattı. Depremin ardından ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekibi, Gaziantep ili İslâhiye ilçesine gidip arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Müdürlüğe yapılan duyuru sonucu kısa süre içerisinde 2000 öğretmen gönüllü olarak deprem bölgelerindeki çalışmalara katılmak üzere başvuru da bulundu. Gönüllü olan öğretmenlerden 200’ün üzerinde öğretmen ihtiyaçlara göre farklı illerde deprem çalışmalarına destek olmak amacıyla deprem bölgelerine gönderildi. Öğretmenlerin deprem bölgelerinde barınmadan gıdaya, arama-kurtarmadan destek organizasyonlarına kadar her alanda yürütülen çalışmalara katılmaya devam ediyor. Bunlarla birlikte gönüllü rehber öğretmenler, deprem bölgesinde Bakanlığın kurulan psikososyal destek merkezlerinde evlatlarımızın moral ve motivasyonu için seferber oldular.

Depremin ilk gününden itibaren Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işlettiği Belediye Halk Ekmek Fırınında günlük 60 bin ekmek üretimi gerçekleştirdi. Deprem bölgelerine her gün düzenli olarak ekmek gönderildi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin personel ve öğretmenlerinden oluşan bir ekiple Gaziantep ili İslâhiye ilçesinde 10 bin kişi kapasiteli seyyar mutfak kuruldu. Mutfak ekipmanları ile ihtiyaç duyulan kuru gıda bakliyat ve içecekler bölgeye gönderildi. Mutfağın, depremin ikinci gününden itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personel ve öğretmenlerinden oluşan bir ekiple Hatay ilinde 10 bin kişi kapasiteli seyyar mutfak kuruldu ve vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Her iki meslek lisesi tarafından kurulan 10 biner kişilik seyyar mutfakların ihtiyaç duydukları gıda ve malzemeler düzenli olarak bölgeye sevk ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için meslek liselerin iş birliğinde gönüllü öğretmen ve öğrenciler tarafından çadır içi ve çadır dışı soba, yer minderi, yatma tulumu, seyyar tuvalet, barınma çadırı ve su deposu üretilmeye başlandı.

Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen çadır içi ve çadır dışı sobalar; deprem bölgelerine gönderildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından üretilen yer minderi, yatak tulumu ve günlük yaşam malzemeleri en kısa sürede üretilip deprem bölgelerine gönderildi. Deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların ihtiyaç duyacakları temizlik malzemeleri Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilmiş ve bölgelere sevk edildi.