Eğitim çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarından okullardaki güvenlik sorunlarına kadar birçok konuya değinen Önlü, “Bizim mücadelemiz, adaleti hâkim kılma mücadelesidir!” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi’nin yoğun katılımla gerçekleştirilen 8. Olağan Genel Kurulu, eğitim camiasının temsilcilerini bir araya getirdi. Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve çok sayıda sendika üyesinin katıldığı kongrede salon doldu. Genel kurulda eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlar, eğitim sistemine ilişkin beklentiler ve sendikal mücadelenin öncelikleri ele alındı.
ÖNLÜ: “SENDİKACILIK, HAKLININ YANINDA DİMDİK DURMAKTIR”

Genel kurulda konuşan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, sendikal mücadelenin merkezinde insan, emek ve adaletin bulunduğunu belirtti. Sendikaların gerçek gücünü üyeleriyle kurduğu bağdan ve haksızlıklar karşısındaki duruşundan aldığını ifade eden Önlü, sendikacılığın makamların arkasına sığınmak değil, mağdurun yanında yer almak olduğunu söyledi.
Önlü, “Sendikacılık, güç odaklarının yanında yer almak değil, haklı olanın yanında dimdik durmaktır! Sendikacılık, makamların arkasına sığınmak değil, mazlumla beraber yol yürümektir!” ifadelerini kullandı.
3 BİNDEN FAZLA OKUL VE KURUM ZİYARETİ
Görev süresi boyunca sahada olmaya önem verdiklerini vurgulayan Önlü, dört yıllık dönemde 3 bini aşkın okul ve kurum ziyareti gerçekleştirdiklerini açıkladı. Batman merkezinden ilçelere, üniversiteden köy okullarına kadar eğitim çalışanlarıyla bir araya geldiklerini belirten Önlü, üyelerin sorunlarını yerinde dinlediklerini kaydetti. Batman’da Eğitim-Bir-Sen’in 5 bin, Memur-Sen’in ise 10 bin üyeyi aştığını ifade eden Önlü, sendikacılıkta insanlarla doğrudan iletişim kurmanın önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Gönlüne dokunamadığınız insanın derdini anlayamazsınız. Derdini anlamadığınız insanın hakkını da layıkıyla savunamazsınız!”





