ASAYİŞ

Gümrük Mühürlü Tırlardan 122 Kilodan Fazla Uyuşturucu Çıktı

Batman'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, gümrük mühürlü ve pamuk yüklü iki tırda toplam 122 kilogram 662 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, il girişinde şüphe üzerine durdurulan gümrük mühürlü ve pamuk yüklü iki tır, gümrük personelinin de katılımıyla narkotik dedektör köpeği eşliğinde detaylı aramadan geçirildi.

Yapılan aramalarda 112 kilogram 662 gram skunk ile 10 kilogram toz esrar ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.