Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

31 bin 502 öğrenci Kur’an-ı Kerim kursuna katılım gösterdi 

Mardin İl Müftü Yardımcısı

Mardin İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Zengin, yaz Kur’an kursu döneminin bitmesiyle, bölgede genel katılım, amaçladıkları hedef ve bunda sonraki süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

6 haftalık bir süreç olan yaz Kur’an kursları 11 Ağustos tarihinde bitti.

Mardin İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Zengin, Mardin’de 18 bin 213 erkek, 13 bin 289 kız öğrenci olmak üzere toplam 31 bin 502 öğrencinin kurslara katılım gösterdiğini belirtti.

Zengin, her yıl yaz aylarında düzenlenen Kur’an kurslarındaki amaçlarının çocuklara dini sevdirmeyi, dini vecibeleri doğru bir şekilde aktarmayı ve manevi duyguyu kazanmaları olduğunu da ifadelerinde yer verdi.

“6 hafta devam eden kurslarımıza Mardin genelinde yoğun bir ilgi oldu”

Mardin genelinde Kur’an kurslarına katılım gösteren öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Zengin, “Çocuklarımızın dünyasında büyük izler bırakan, bir ömür boyu hatıralar biriktirmiş oldukları yaz Kur’an Kurslarımız 11 Ağustos tarihinde sona ermiştir. 6 hafta devam eden kurslarımıza Mardin genelinde yoğun bir ilgi oldu. Erkek öğrencilerin sayısı, 18 bin 213, kız öğrencilerinin sayısı 13 bin 289 olup toplam Mardin genelinde 31 bin 502 öğrenci katılım göstermiştir. Mardin’de çocuk sayısı oranına bakıldığında bütün öğrencilere tam anlamıyla ulaşamasak da bu minvalde genel itibariyle büyük bir katılım sayısını elde ettik. Bu çocuklarımız 6 hafta içerisinde haftanın 5 günü 4’er saat olmak üzere hem dini bilgilerini hem de Kur’an-ı Kerim’lerini öğrenmekle beraber bir derslerini de etkinlik olarak geçirdiler.” şeklide konuştu.

“Camilerimiz çocuklarla adeta şenlendi”

Mardin İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Zengin

Kurslarda çocuklara dinlerini öğrenme, camiyi sevdirme ve dinin vecibelerini aktarma amacında olduklarını ve bu amaca ulaştıklarını belirten Zengin, “Çocuklarımız camide, teneffüs ettiği o manevi hava ve duyguları ruh dünyalarında büyük bir iz bırakacaktır. Hocalarımız, çocuklara sadece Kur’an’ı okumayı değil camiyi sevdirme noktasında da büyük gayret sarf ettiler. Asıl amacımız dinimiz olan İslam’ı, dinimizin vecibelerini doğru bir şekilde aktarmak ve dinimizin huzurunu hissetmeleri içindi. Bu amaç doğrultusunda da çocuklarımızın, havanın şartlarına rağmen camilere coşkuyla gittiklerini görmek bizleri çok mutlu etti. Camilerimiz çocuklarla adeta şenlendi. Bu nokta da bizler Allah’ın izniyle amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz. Bu konuda bu sıcak hava kesimlerinde uykusundan feragat eden bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Çocuklarımızın hepsi Kur’an’a geçmemiş olabilir. Çünkü her çocuğun kapasitesi, ders devamlılık gayret farklı olabilir. Önemli olan yüce kitabımızı bilmeleri, harfleri tanıması ve öğrenilmesi gereken bir dini öğrenmeleriydi.” şeklinde ifade etti.

“Ebeveynler olarak bizler evde Kur’an alışkanlığımız varsa çocuklarımızda da o alışkanlık daimî kalır”

Zengin, belli bir süre sonra başlatılan kursların kapanmasıyla daha sonra çocukların Kur’an öğrenme alışkanlıklarını kaybetmemeleri için ebeveynlere tavsiyelerde bulunarak, “Şu an kurslarımız bitti. Birçok öğrenci ve velilerin yakındığı nokta, kurs haftası bittikten sonraki süreci nasıl devam ettirme hususu akıllara gelmektedir. Onun için yaz Kur’an kursunda öğrenmiş oldukları bilgileri takviye etmek durumundayız. Dolayısıyla bu konuda anne-babalara büyük rol düşmektedir. Öncelikle ebeveynler olarak çocuğumuza Kur’an okumasını istemeden önce kendimizin okuması, kendi elimizde Kur’an’ın olması lazım. Bizler okuduğumuzda zaten çocuk okuma alışkanlığını unutmaz daha fazla şevki artacaktır. Onun dışında kış döneminde de Diyanet İşleri Başkanlığınca kurslar açılıyor. Bu konuda da çocuklar gönderilebilir.” dedi. (İLKHA)