Yeni kimlik randevusu nasıl alınır? - Batman Pusula Gazetesi
a

Yeni kimlik randevusu nasıl alınır?

yeni kimlik randevusu nasıl alınır?
0

BEĞENDİM

Spread the love

Hâlâ eski tip nüfus cüzdanlarını kullananlar bir an önce yeni T.C. kimlik kartlarına geçmesi gerekiyor. Son alınan karara göre kimlik değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2023’tür. Peki, kimlik değiştirme/yenileme nasıl yapılır, randevu nasıl alınır?

Eski nüfus cüzdanınızı değiştirmek ve yeni kimlik kartlarından almak istiyorsanız öncelikle randevu almanız gerekiyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesindeki randevu sayfası üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezi üzerinden yeni kimlik kartı için randevu alınabiliyor.

Eğer kişi ikametgâhı sisteme kayıtlıysa Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulunan nüfus müdürlüklerinden yeni kimlik alınabiliyor.

Yeni kimlik kartı için alınan başvuru randevusuna giderken mutlaka nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, aile cüzdanı ya da resmi bir geçici kimlik belgesi gibi sizin kim olduğunuzu resmi olarak gösterecek bir belge ve bir adet biyometrik fotoğraf götürülmesi gerektiği bildirildi.

2023 yılı içerisinde nüfus cüzdanı yeni T.C. kimlik kartı ile değiştirilecekse Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bedel 83 TL, eğer kimlik kartının kayıp nedeniyle değiştiriliyorsa ödenmesi gereken bedel de 83 TL olduğu kaydedildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.