AB Konseyi'nden genişleme mesajı - Batman Pusula Gazetesi
a

AB Konseyi’nden genişleme mesajı

ab konseyi’nden genişleme mesajı
0

BEĞENDİM

Spread the love

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, “2030’a kadar genişleme için kendimizi hazırlamalıyız” dedi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Michel, “AB’nin bir sonraki stratejik gündemini hazırlarken kendimize net bir hedef koymalıyız. 2030 yılına kadar her iki tarafta da genişlemeye hazır olmamız gerektiğine inanıyorum. Bu iddialı bir şey biliyorum ama gerekli, ciddi olduğumuzu gösteriyor.” açıklamasını yaptı.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, 27 üyeli AB’nin 2030 yılına kadar genişleme için kendisini hazırlaması gerektiğini söyledi.

Slovenya’daki Bled Stratejik Forumu’nda konuşan Michel, birliğe yeni üyelerin katılmasına değinerek,“Fırsat penceresi açık. Bu konuda harekete geçmemiz gerekiyor ve bu nedenle AB liderleri bir sonraki Avrupa Konseyi toplantılarımızda genişlemeyi tartışacak. Ukrayna ve Moldova ile açık müzakereler konusunda tavır alacağız, ayrıca Bosna Hersek ve Gürcistan’ın da yeniden masaya oturmasını bekliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sırbistan ve Kosova gibi ülkelerin ismini vermeden “geçmişteki anlaşmazlıkların ab içine taşınmadığından emin olmalıyız” diyen Michel, başka ülkelerin veya komşuların katılımlarının AB’ye giren ülkeler tarafından engellenmemesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.