2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı yapıldı - Batman Pusula Gazetesi
a

2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

2023-2024 akademik kurul toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

Spread the love

Batman üniversitesindeki çalışmaların daha sistematik bir kapsama bürünmesini sağlamak amacıyla üniversitenin  fiziki altyapısındaki iyileşmeleri, öğrenciye yönelik yapılan faaliyetlerin bildirildiği akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi. Merkez Kampüs Konferans Salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen toplantıya tüm birimlerin akademik personeli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir 2023-2024 Akademik Kurulu Toplantısında akademik personelle bir araya gelerek göreve geldiği tarihten itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumunda bulundu.

“ÜNİVERSİTEMİZİN CAZİBESİNİN VE TANINIRLIĞININ ARTTIĞININ KANITI”

Doğru yatırımlar ve özverili çabalar sayesinde üniversitemizin hem fiziki şartlarının hem de bilimsel altyapısının hızla geliştiğini belirten Rektör Demir, öğrenci kontenjanlarının doluluk oranının 100’de 100’e yaklaşmasının üniversitemizin cazibesinin ve tanınırlığının arttığının kanıtı olduğunu dile getirdi. Üniversitede açılan yeni bölümlerle daha nitelikli ve güçlü olacağını vurgulayan Rektör Demir, enerji alanının yanı sıra birçok alanda yetkin bir üniversite olmak için her türlü çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

“ÖĞRENCİ ODAKLI BAKIŞLA MEMNUN ÖĞRENCİ YETİŞTİRME HEDEFİNDEYİZ”

Geçen yıl uygulamaya başlandığı bu yılda devam ettirilecek ve geleneksel hale getirmeyi planlandığı Rektör-Öğrenci Buluşmalarında öğrencileri dinlediklerini ve onların taleplerini hayata geçirmek adına Dilek-Şikayet Komisyonu kurulduğunu belirten Rektör Demir, “Öğrenci odaklı bakışla memnun öğrenci yetiştirme hedefindeyiz” dedi. Ücretsiz yemek imkanı, otobüs sefer sayılarının artırılması, yerleşke içerisinde zincir market açılışı, kütüphane kullanım saatlerinin uzatılması, yabancıların yerleşke alanına girişleri ile ilgili düzenlemeler, yerleşke içerisinde rekreasyon alanı oluşturulması, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel faaliyetlerin artırılması, sosyal imkanların iyileştirilmesi ve daha birçok alanda devam eden çalışmalarla öğrencilerin taleplerini hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Rektör Demir, yapılan anketler sonucunda memnuniyet oranlarının hızla yükselmeye başladığını memnuniyet odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizden gelen talepleri hızla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Funda Kezer

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.