Batman geneli büyük baş hayvanlar aşılandı - Batman Pusula Gazetesi
a

Batman geneli büyük baş hayvanlar aşılandı

batman geneli büyük baş hayvanlar aşılandı
0

BEĞENDİM

Spread the love

Şap hastalığına karşı sonbahar dönemi aşılama kampanyası başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye için önemli hayvan hastalıkları arasında yer alan şapa karşı yıllar içinde yürütülen çalışmalar ve alınan önlemler sayesinde, hastalığın seyrinin ve yayılımının kontrol altına alındığı bildirildi.

Özellikle büyükbaş hayvanlarda et ve süt veriminde ciddi kayıplara neden olan Şap Hastalığı ile mücadele için Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası başladı.​ “Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı” kapsamında Batman genelindeki büyükbaş hayvanlarda yılda iki dönem halinde uygulanan şap aşılama kampanyasıyla tüm büyükbaş hayvanların aşılanması hedefleniyor.

ŞAP HASTALIĞI

Hayvanlarda ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan salgın bir hastalıktır.  Hastalıktan korunmada aşılama çok önemlidir. Şap aşısı; hastalığa karşı koruyucu olması yanında, büyükbaş hayvanların sevkleri ve buzağı destekleme işlemleri için de mecburidir. Şap aşısı uygulanmamış hayvanların sevklerine izin verilmez, buzağı desteklemesinden de faydalandırılamaz.  Gerek şap dolayısıyla yaşanacak verim kaybının önüne geçmek gerekse de desteklemelerden faydalanmak için yetiştiricilerimizin diğer aşıları olduğu gibi şap aşısını da zamanında yaptırmaları önem oldukça önemlidir. Remziye Kapuci

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.