Meteoroloji'den yeni yağışlı hava uyarısı - Batman Pusula Gazetesi
a

Meteoroloji’den yeni yağışlı hava uyarısı

meteoroloji’den yeni yağışlı hava uyarısı
0

BEĞENDİM

Spread the love

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni bir yağışlı hava dalgası uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den alınan son bilgilere göre bugün Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş için “sarı”, Rize ile Artvin içinse “turuncu” uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop, Artvin, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri ile Kırklareli ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Birçok bölge için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında, “Yağışların; Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar’ın güney, Muğla ve Aydın’ın iç, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar’ın güney, Muğla ve Aydın’ın iç, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/saat) kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. (İLKHA)

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.