Öğretmen Eğitimleri Başladı - Batman Pusula Gazetesi
a

Öğretmen Eğitimleri Başladı

öğretmen eğitimleri başladı
0

BEĞENDİM

Spread the love

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi” merkezlerini ziyaret ederek, proje kapsamında eğitici eğitimi alan öğretmenlerle bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ilk olarak Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan yazılım ve kodlama eğitim merkezini ziyaret edip eğitici eğitimi alan öğretmenlere bir araya geldi. Öğretmenlerle bir süre sohbet edip eğitim süreçlerinin hayırlı olmasını diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, daha sonra Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesinde kurulan dijital tasarım eğitim merkezini ziyaret edip eğitim süreci hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Kurtaran: “Batman Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, ‘Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi’ni; Bakanlığımızın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ve Dicle Kalkınma Ajansının katkılarıyla hayata geçirdik. Bu projenin ilk aşamasında siz değerli öğretmenlerimizin, sektörün uzmanlarından eğitim alarak bilgi ve becerilerinizi daha da ileri seviyelere taşımanızı hedefliyoruz. Bu eğitimlerin ardından önümüzdeki aydan itibaren, sizler öğrencilerimize dijital yazılım-kodlama ve dijital tasarım konularında eğitimler verecek ve onları dijital çağa hazırlayacaksınız. Bu projede hedefimiz, meslek liselerimizin bilişim öğrencileri ile görsel sanatlar öğrencilerini aynı platformda buluşturmaktır. Bu iş birliği sayesinde bir grup tasarım yaparken diğer grup bu tasarımları kodlayacak. Bu; sinema, reklamcılık ve benzeri sektörlerde kullanılacak animasyonlar, reklam filmleri ve diğer yaratıcı çalışmaların yapılmasına olanak sağlayacaktır. Bilgi çağının merkezinde bulunan Türkiye, bu çağın gerektirdiği bilişim yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmeye kararlıdır. Bu hedef doğrultusunda, Türkiye’nin en büyük bilişim fuarı olan TEKNOFEST’i ülkemizde hayata geçiren BAYRAKTAR firmasının desteği ile ilimizde bir bilişim merkezi kurulacak. Bu merkez, bilişime meraklı çocuklarımız için dijital çağa ilk adımı oluşturacak bir merkez olacak.”dedi.

‘Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi’ eğitim merkezlerine yapılan ziyaretlerde İl Milli Eğitim Müdürü  Kurtaran’a İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Arslan ve Şube Müdürü Emrullah Aslan eşlik ettiler. Remziye Kapuci

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.