Nasıroğlu, proje eğitim merkezlerini ziyaret etti - Batman Pusula Gazetesi
a

Nasıroğlu, proje eğitim merkezlerini ziyaret etti

nasıroğlu, proje eğitim merkezlerini ziyaret etti
0

BEĞENDİM

Spread the love

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Dijital Sektörde Ben de Varım” projesi eğitim merkezlerini ziyaret edip eğitici eğitimi alan öğretmenlerle bir araya geldiler.

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ilk olarak Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan yazılım ve kodlama eğitim merkezini ziyaret edip eğitici eğitimi alan öğretmenlere bir araya geldiler. Öğretmenlerle bir süre sohbet edip proje ile ilgili koordinatör öğretmenlerden bilgi alıp öğretmenlere eğitim süreçlerinin hayırlı olmasını dilediler.

Batman Milletvekili Nasıroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, daha sonra Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesinde kurulan ses kayıt ve görüntü kayıt stüdyoları ile dijital tasarım eğitim merkezini ziyaret edip eğitim süreci hakkında bilgi aldılar.

Batman Milletvekili Nasıroğlu ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada Batman ili için büyük bir hedeflerinin olduğunu belirtip bu hedefin, Batman’ı bir Dijital Üretim Merkezi ve Teknoloji üssü haline getirmek olduğunu açıkladı. Batman Milletvekili Nasıroğlu: “Değerli arkadaşlar, Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Batman’ı Dijital Üretim Merkezi ve Teknoloji üssü yapmak gibi bir hedefimiz var. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için teknoloji ve dijital üretim anlamında donanımlı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Batman’da bu sektörün eko-sistemini kurmak için gerekli eğitim, üretim ve girişim süreçleri ile ilgili önemli gelişmeler kaydediyoruz. Batman’ı bu anlamda bir marka haline getireceğiz. Bunu siz değerli öğretmenlerimiz ve ilimizin geleceği olan öğrencilerle yapacağız. Bu başarı hepimizin başarısı olacak. Bugün de ‘Dijital Sektörde Ben de Varım’ projesi kapsamında eğitici eğitimi alan öğretmenlerimizi ziyaret ettik. Bu hayali gerçeğe dönüştürecek, bir adım daha öteye taşıyacak bu proje ve bunun diğer adımlarını titizlikle takip ediyorum. Bu merkezde eğitim alan öğretmenlerimizin yetiştireceği çocuklarımız şu an yapımı devam eden Necat Nasıroğlu Külliyesi’deki Bilim Merkezinde birer girişimci olacaklar. Tüm öğretmenlerimizi ve il Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman eğitimine olan destekleri ve Batman’ın geleceği olan öğrencilerin eğitimine yönelik çabaları için Rahmetli Necat Nasıroğlu ve ailesine teşekkür etti.

Proje kapsamında oluşturulan alanlarda öncelikli olarak otuz öğretmene eğitici eğitimi verildi. Eğitim alan bu öğretmenler, meraklı ve yetenekli öğrencilere tasarım ve yazılımı birleştirecek eğitimler verecekler. Bu eğitimler sayesinde ilimizde geleceğin dijital tasarımcıları, yapay zeka uzmanları ve siber güvenlikçileri yetişecekler. Remziye Kapuci

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.