"israil Gazze'de "savaş suçu" işliyor" - Batman Pusula Gazetesi
a

“israil Gazze’de “savaş suçu” işliyor”

“israil gazze’de “savaş suçu” işliyor”
0

BEĞENDİM

Spread the love

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, siyonist işgal rejiminin Gazze’de “savaş suçu” işlediğini ve uluslararası hukukun üstünde olmaması gerektiğini söyledi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılarıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dışişleri bakanları ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh’in katıldığı “koordinasyon toplantısı” yapıldı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, toplantı sonrası Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Safedi, siyonist işgal rejiminin Gazze’de “savaş suçu” işlediğini ve uluslararası hukukun üstünde olmaması gerektiğini söyledi.

Gazze’ye yönelik savaşın devam etmesine izin verilemeyeceğini belirten Safadi, “Tüm bölge, gelecek nesilleri belirleyecek bir nefret denizinde batıyor” dedi.

Siyonist rejimin saldırılarına ilişkin “Bunun meşru müdafaa olduğunu kabul etmiyoruz” diyen Safadi, “Hiçbir bahaneyle haklı gösterilemez. Bu durum İsrail’e güvenlik getirmeyeceği gibi bölgeye de barış getirmeyecektir. 3 binden fazlası çocuk 9 bin kişinin öldürülmesi nasıl meşru müdafaa olarak izah edilebilir?” diye sordu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.