"4 ABD üssünü hedef aldık ve Aksa füzesini ilk kez kullandık" - Batman Pusula Gazetesi
a

“4 ABD üssünü hedef aldık ve Aksa füzesini ilk kez kullandık”

“4 abd üssünü hedef aldık ve aksa füzesini ilk kez kullandık”
0

BEĞENDİM

Spread the love

Irak İslami Direniş,  Suriye ve Irak’ta gerçekleştirdikleri 6 eylemle 4 ABD üssünü hedef aldıklarını ve orta menzilli Aksa 1 füzesini de ilk kez faaliyete koyduklarını duyurdu.

Irak İslami Direniş’ten  yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki “Erbil Havaalanı yakınındaki işgal üssü” ile Suriye’nin kuzeyindeki “Tel el-Baidar” ve Suriye’nin güneyindeki “El-Tanf” üssünün bugün şafak vaktinden itibaren farklı saatlerde hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca bugün ilk kez orta menzilli Aksa 1 model füzenin Amerikan işgal üslerinin hedef alınmasında kullanıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz Cuma günü, Irak’taki İslami Direniş, önümüzdeki hafta Filistin’i desteklemek için yeni bir aşamaya başlayacağını duyurmuştu. Direniş, daha önce ABD üslerine yönelik operasyonlar düzenlemişti.

Fox News, bir Pentagon sözcüsünün 17 Ekim’den bu yana Ortadoğu’da Amerikan kuvvetlerine 38 saldırı gerçekleştiğini doğruladığını aktarmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.