BİR TON ATIK PİL TOPLANDI - Batman Pusula Gazetesi
a

BİR TON ATIK PİL TOPLANDI

bi̇r ton atik pi̇l toplandi
1

BEĞENDİM

Spread the love

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’nin işbirliği ile “Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası” projesinin 2023-2024 dönem çalışması tamamlandı.

Atık pil içerisinde bulunan çeşitli kimyasal maddelerin toprağa ve suya karışarak çevre kirliğinin önüne geçmek isteyen Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, nedenle çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının ve Sıfır Atık Yönetim Sisteminin” yaygınlaştırılması amacı ile 01 Ekim 2023-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 159 okuldan toplam 934,87 kilogram atık pil topladı.

Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünce yürütülen bu çalışmada okullarda toplanan atık piller, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine gönderilerek bertarafı sağlanacak ve ayrıca kampanya çerçevesinde dereceye giren okullar da ödüllendirilecekler.

Nametulah Binay

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.