Batman hak ettiği noktada değil - Batman Pusula Gazetesi
a

Batman hak ettiği noktada değil

batman hak ettiği noktada değil
1

BEĞENDİM

Spread the love

Batman’ın henüz şehirleşme anlamında hak ettiği noktada olmadığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, etkin ve öngörücü bir belediyecilik anlayışıyla Batman’ın sorunlarının büyük bir kısmının giderilebileceğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’ın il oluşunun 34’üncü yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Batman’ın 16 Mayıs 1990’da Türkiye’nin 72’nci il statüsüne kavuştuğunu aktaran Şahin, şehrin petrolün de bulunmasıyla yoğun göç aldığını ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

“MAHALLELERİMİZ 30 YIL ÖNCESİNİN ŞARTLARINI YAŞIYOR”

Merkez nüfusun 470 bine dayanmasına rağmen hâlâ ilin büyük bir kısmının 34 yıl öncesini andıran bir durumda olduğuna dikkat çeken Şahin, “Maalesef 34 yıldır ciddi ve etkin bir belediyecilik anlayışı oluşmadığı için 30’a yakın mahallemiz henüz 30 yıl öncesinin şartlarını sürdürüyor. Çamlıtepe ve Gültepe gibi mahallelerimiz her ne kadar modern bir şehir statüsüne kavuşmuşsa da fakat güney kısımda olan ve çarşı merkezindeki mahallelerimiz yoğun bir nüfusa sahip olmakla birlikte yaşanılamaz bir durumda.” diye konuştu.

“BATMAN MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞABİLİR”

Etkin ve öngörücü bir belediyecilik anlayışıyla Batman’ın sorunlarının büyük bir kısmının giderilebileceğini vurgulayan Şahin, “Son yıllarda ana arterlerde ve merkeze yakın kısımlarda güzel gelişmeler olduysa da fakat Batman’ımız henüz şehirleşme anlamında hak ettiği noktada değildir. Belediyenin öngörülür planlamasıyla geri kalan mahallelerimiz de modern bir görünüme kavuşabilir. Özellikle bugün en çok sıkıntısını çektiğimiz yoğun trafiğin üstesinden gelinebilir. Aynı şekilde mahallelerimizin gelişimi sağlanabilir ve bu mahallelerde yaşayan insanlarımız da gelişmiş mahallelerdeki vatandaşlarımız gibi rahat, müreffeh bir yaşam ortamına kavuşturulabilir.” dedi. İlkha 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.