Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler için çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş başkanları Nizamettin Toğuç, Berivan Helen Işık, Merkez İlçe Eş başkanı A.Celil İmret, İl yöneticileri Ömer Kurt ve İdris Yayla gazetemizi ziyaret etti.
“5 BÖLGEYE SEÇİM LOKALİ”
Seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirten HDP Eş başkanları Toğuç ve Işık, “24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçim için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Batman kent merkezinde 5 bölgede seçim lokali dışında, İlçe belde ve köylerde seçim lokallerimizi açmaya başladık. Partimizin üzerinde olan baskıya rağmen çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. HDP dışında yer alan Millet ve Cumhur İttifaklarının birbirinden farklı olmadığını biliyoruz. Aynı düşüncelere sahip iki ittifakın HDP ile masaya oturmaması bizi korkutmuyor. Cumhurbaşkanı ilk turda netleşmezse kilit parti HDP olacaktır” dedi.
“52 ADAY ADAYIMIZ VAR”
HDP Batman İl Örgütüne Milletvekili olmak için 52 Aday adayın başvurusunu kabul ettiklerini belirten Toğuç, “Batman’da vekil olabilmek için il genelinde 52 aday adayı başvurusu var. Bunların dışında Genel Merkez’de de başvuruların olduğunu biliyoruz. Adaylarımızın hepsi bizim için çok değerlidir. Özellikle genç aday adaylarının başvurularının çok olması gençliğin partimize ne kadar değer verdiğini gördük. 24 Haziranda yapılacak olan seçimde hedefimiz 5 vekilin tümünü kazanmaktır” diye konuştu. (Aziz Talayhan)
HDP, İSRAİL KATLİAMINI KINADI