“9 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK”

Kahramanmaraş Ayşel Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, olayın bilançosunu açıkladı.

Bakan Çiftçi, “Bir öğrenci, evden getirdiği silahlarla iki sınıfa girerek rastgele ateş etti. Bu menfur saldırı sonucunda 8’i öğrenci, 1’i öğretmen olmak üzere 9 vatandaşımızı kaybettik”
ifadelerini kullandı.

YARALILARDAN 6’SI YOĞUN BAKIMDA

Saldırıda 13 kişinin yaralandığını belirten Çiftçi, yaralılardan 6’sının yoğun bakımda tedavi gördüğünü, 3 kişinin durumunun ise kritik olduğunu açıkladı.

Bakan Çiftçi, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

“TERÖR BAĞLANTISI YOK”

Olayın niteliğine ilişkin net konuşan Çiftçi, saldırının terörle bağlantılı olmadığını vurguladı: “Olay, bir öğrencimizin gerçekleştirdiği bireysel bir hadisedir. Bir terör hadisesi değildir.”

BAKANLAR KAHRAMANMARAŞ’TA

Olayın ardından İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin yanı sıra:

  • Yusuf Tekin
  • Kemal Memişoğlu
  • Akın Gürlek

bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın da kente gelmesinin beklendiği bildirildi.

EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Yaşanan saldırının ardından Kahramanmaraş genelinde eğitime 2 gün ara verildiği açıklandı.

Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını belirtti.

GENİŞ KAPSAMLI SORUŞTURMA

Olayın tüm yönleriyle araştırılması için çok sayıda müfettiş görevlendirildi:

  • İçişleri Bakanlığı: 4 Mülkiye Başmüfettişi, 4 Polis Başmüfettişi
  • Adalet Bakanlığı: 3 Başsavcı vekili, 4 Cumhuriyet Savcısı
  • Milli Eğitim Bakanlığı: Müfettiş görevlendirmesi

Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Muhabir: YUSUF UYANIK