Batman İnsan Hakları Derneği (İHD), kayıp yakınları ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, 13 Kasım 1994 tarihinde gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Ahmet Yetişen’in akıbeti soruldu.
Gülistanda caddesinde yapılan basın açıklamasında, kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması çağrısı yinelendi.
Açıklamada, 31 yıldır Ahmet Yetişen’in nerede olduğunu bilmediklerini, sorumluların ise halen yargı önüne çıkarılmadığını dile getirdi.
İHD yaptığı basın açıklamasında olayın ayrıntılarına da yer verildi. 13 Kasım 1994 gecesi Yetişen’in evine baskın düzenlediği, Ahmet Yetişen’in oğlu Hanifi ile birlikte gözaltına alındığı, Hanifi’nin ertesi bırakıldığı ancak Ahmet Yetişen’den bir daha haber alınamadığı aktarıldı.
Aile, yıllar boyunca Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Batman Cumhuriyet Savcılığı dahil birçok makama başvurdu. Ancak yapılan başvurulardan bir sonuç alınamadı.
Yetişen ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru da süresinde yapılmadığı gerekçesiyle reddedildi.
Açıklamanın sonunda, kayıp yakınları ve hak savunucuları, “Hakikat ve adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.




