Esnafın güçlü desteği ve açık iradesiyle göreve yeniden layık görülmenin büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Kaplan, tüm esnafa teşekkür etti.
Kaplan yaptığı açıklamada, ortaya çıkan tablonun kendisi için bir sevinçten çok daha fazlasını ifade ettiğini belirterek, “Bu sonuç; dükkânını alın teriyle ayakta tutmaya çalışan, zor şartlara rağmen mesleğinden vazgeçmeyen Batman esnafının ortak iradesidir. Oy veren ya da vermeyen ayrımı yapmadan tüm esnafımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Bugüne kadar Batman esnafına farklı görevlerde hizmet etme onurunu yaşadığını ifade eden Kaplan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’nın yanı sıra hâlen Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlattı. Bu süreçlerin kendisine önemli bir gerçeği öğrettiğini dile getiren Kaplan, “Esnafı temsil etmek sadece konuşmak değil, dinlemektir. Söz vermek değil, sorumluluk almaktır. Zor zamanlarda görünür olmak değil, her zaman ulaşılabilir olmaktır” ifadelerini kullandı.
Yeni döneme geçmişin tecrübesi, bugünün gerçekleri ve geleceğin sorumluluğuyla başladıklarını belirten Kaplan, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın tüm esnafın evi olduğunu söyledi. Bu dönemde kapıların herkese açık olacağını vurgulayan Kaplan, eleştirinin dışlanma nedeni değil, yol gösterici olarak kabul edileceğinin altını çizdi.
Seçimlerin geride kaldığını ifade eden Kaplan, bundan sonraki süreçte tek ölçülerinin esnafa adaletli, samimi ve faydalı hizmet olacağını belirtti. Oda yönetiminin sadece sorunların dile getirildiği değil, aynı zamanda takip edildiği bir yapı olacağını söyleyen Kaplan, “Kararlar masa başında değil, sahada; dükkânlarda ve atölyelerde, esnafın yanında şekillenecek. Bizim için başarı, basında yer almak değil, esnafın ‘derdim dinleniliyor’ demesidir” dedi.
Kimseyi ötekileştirmeden, farklı görüşleri zenginlik olarak görerek çalışacaklarını vurgulayan Kaplan, Batman esnafının ihtiyacının kavga dili değil; istikrar, adalet ve güven olduğunu söyledi. Görevin bir makam değil, büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Kazanan bir kişi ya da bir liste değil, Batman esnafının ortak iradesidir. Bu güvene layık olmak için gece gündüz demeden çalışacağız” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.




