Batman Belediye İtfaiyesi, özellikle şehir içi ve şehirlerarası güzergâhlarda bulunan refüj, yakın tarla, kuru ot bulunan alanlara rastgele atılan cam ve su şişesi, sigara izmaritlerinin büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

Her yıl farklı noktalarda çıkan yangınların maddi olduğu kadar aynı zamanda ekolojik dengeyi de ciddi anlamda tehdit ettiğini hatırlatan Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sürücü ve vatandaşların çevreye karşı daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını istedi.

Yaz aylarında kuru otların bulunduğu alanlarda meydana gelen yangınların çoğunlukla dikkatsizlik sonucu çıktığını belirten Batman Belediyesi, atılan cam parçası ya da söndürülmeden rast gele çevreye atılan sigara izmaritlerinin binlerce dönüm arazi ve ürünün yok olmasına, ağaçların yanmasına ve hayvanların yaşam alanlarının tahrip olmasına neden olabileceğini hatırlattı.

Batman Belediyesi, cam şişe, plastik su şişesinin güneş ışığı altında mercek görevi gördüğünü belirterek: "Doğaya atılan her izmarit, her cam ve plastik su şişesi sadece çöplük değil; aynı zamanda yangının ilk kıvılcımı olabilir. Halkımızın çevre temizliğine ve yangın riski taşıyan atıklara karşı daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bülten