İtalyan teknik adam Vincenzo Montella liderliğindeki ay-yıldızlı ekibin 35 kişiden oluşan aday kadrosunda, hem uluslararası tecrübeye sahip isimler hem de performansıyla dikkat çeken genç yetenekler bir araya getirildi. Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ortak düzenleyeceği şampiyona öncesinde millilerin kamp takvimi de kesinleşti. Türkiye, turnuva öncesindeki son provalarında Kuzey Makedonya ve Venezuela milli takımlarıyla hazırlık müsabakalarında kozlarını paylaşacak.
Ay-yıldızlı ekibin turnuva öncesindeki teknik ve fiziksel hazırlık çalışmaları yurt içinde İstanbul'da, yurt dışında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde yürütülecek. Teknik heyet, geniş kadrodaki oyuncuların son durumunu bu kamp süreçlerinde yakından gözlemleyecek.
MİLLİ TAKIM DÜNYA KUPASI KADROSU
Ay-yıldızlı ekibin küresel turnuvadaki mücadelesi öncesinde belirlenen 35 kişilik kadronun mevkisel dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
-
Kaleciler: Altay Bayındır, Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Muhammed Şengezer, Uğurcan Çakır.
-
Savunma: Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Çağlar Söyüncü, Eren Elmalı, Ferdi Kadıoğlu, Merih Demiral, Mert Müldür, Mustafa Eskihellaç, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Yusuf Akçiçek, Zeki Çelik.
-
Orta Saha: Atakan Karazor, Demir Ege Tıknaz, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Salih Özcan, Aral Şimşir, Arda Güler.
-
Hücum Hattı: Barış Alper Yılmaz, Can Uzun, Deniz Gül, İrfan Can Kahveci, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın, Yunus Akgün, Yusuf Sarı.
Milli takım oyuncuları, organizasyonun ilk hazırlık aşaması için 22 Mayıs Cuma günü TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir araya gelecek. Kısa bir iznin ardından 29 Mayıs Cuma günü Riva'da yeniden toplanacak olan kafile, İstanbul'daki hazırlık maçının ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne uçacak. Milliler, ilk ciddi sınavını 1 Haziran'da İstanbul'da Kuzey Makedonya karşısında verecek. Kampın ikinci hazırlık müsabakası ise 7 Haziran tarihinde ABD'nin Fort Lauderdale bölgesinde Venezuela ile oynanacak.
TÜRKİYE'NİN DÜNYA KUPASI MAÇLARI NE ZAMAN?
Şampiyonada D Grubu'nda yer alan Türkiye'nin grup aşamasındaki fikstürü ve rakipleri netlik kazandı. Ay-yıldızlılar, gruptaki açılış mücadelesinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek. Gruptaki ikinci sınavını 20 Haziran'da Paraguay önünde verecek olan milli takım, son grup müsabakasını ise 26 Haziran tarihinde turnuvanın ev sahiplerinden Amerika Birleşik Devletleri ile oynayarak tamamlayacak.

Üç ülkenin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan küresel futbol şöleni, 11 Haziran'da start alıp 19 Temmuz'daki final müsabakasıyla noktalanacak. Milliler, turnuvadaki başarı hedefleri doğrultusunda Riva ve Amerika kamplarında taktiksel çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Tüm idman programı TFF'nin Riva tesislerinde başlayarak planlanan hazırlık maçlarıyla desteklenecek.





