Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin ikinci dava kapsamında yargılanan 15 sanıktan 6’sı tutuklu olarak Diyarbakır 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı.

Narin Güran, 21 Ağustos 2024’te kaybolmuş, arama çalışmalarının 19’uncu gününde Tavşantepe Mahallesi’nde çalılıklarla gizlenmiş, üzeri taşlarla kapatılmış çuvalda cansız bedeni bulunmuştu. Bu olayla ilgili ana davada amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar ağır cezalara çarptırılmıştı.

Bu kapsamda açılan ikinci dava, olayın ardından suçluları gizlediği öne sürülen akraba ve tanıdıklara yönelik oldu. Sanıklar arasında aile bireyleri ile birlikte bazı işçiler ve suça sürüklenen çocuklar da yer aldı. Mahkemeye ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UCİM Derneği avukatları da müdahil olarak katıldı.

Savcı, önceki duruşmalarda dinlenen jandarma ve elektrik şirketi çalışanı tanıkların ifadeleri sonrası mütalaasını sundu. Sanıklar için “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Tutuklu 6 sanık, bugünkü 3. duruşma için sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Duruşma, Diyarbakır 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. 

Kaynak: İLKHA HABER AJANSI