Öz Güven-Sendikası Batman Şube Başkanı Sinan Özdemir, üyelik tercihlerinin anayasal hak olduğunu belirterek, “Baskıya boyun eğmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.
Batman’da faaliyet gösteren Öz Güven-Sen, bazı çalışanlara sendika değiştirmeleri için baskı yapıldığı iddialarına sert tepki gösterdi. Şube Başkanı Sinan Özdemir, “Üyelerimizin anayasal hakkını kimse engelleyemez” dedi.
“Yetkisiz Sendika Baskı Kurmaya Çalışıyor”
Öz Güven-Sen Batman Şube Başkanı Sinan Özdemir, yaptığı açıklamada Batman Belediyesi Personel AŞ bünyesinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik baskı iddialarına dikkat çekti. Özdemir, işkolu barajını geçemeyen bir sendikanın çalışanlar üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını ifade etti.
“İşten Çıkarma ve Görev Değişikliği İddiaları Asılsız”
Açıklamada, çalışanlara yönelik “sendikadan istifa etmezseniz işten çıkarılırsınız” ya da “göreviniz değiştirilecek” şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Öz Güven-Sen yönetimi, bu tür iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.
“Üyelerimizin Yanındayız”
Sendika, üyelerinin haklarını korumaya devam edeceğini vurgulayarak, baskı ve sindirme politikalarına karşı duracaklarını ifade etti. Özdemir, “Dün olduğu gibi bugün de bu tür girişimlere prim vermeyeceğiz” dedi.
“Sendika Tercihi Anayasal Haktır”
Açıklamada, sendika üyeliğinin anayasal bir hak olduğuna dikkat çekilerek, bu hakkın hiçbir şekilde baskı yoluyla engellenemeyeceği belirtildi. Öz Güven-Sen, tüm üyelerinin yanında olduklarını bir kez daha yineledi.





