Görüşmede ortak bilimsel çalışmalar, proje ortaklıkları ve öğrenci-akademisyen hareketliliği masaya yatırıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yükseköğretim alanındaki temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Okur’u makamında ziyaret eden Rektör Demir, iki üniversite arasında geliştirilebilecek akademik iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, yükseköğretim alanındaki güncel gelişmelerin yanı sıra iki üniversite arasında yürütülebilecek ortak akademik çalışmalar ve bilimsel araştırmalar ele alındı. Görüşmede ayrıca ulusal ve uluslararası projelerde ortak hareket edilmesi, akademik bilgi ve deneyim paylaşımının artırılması ile öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin geliştirilmesine yönelik fırsatlar değerlendirildi.

ORTAK PROJELER İÇİN ÖNEMLİ TEMAS

Ziyaretin, Batman Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi arasında yeni akademik iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önemli bir temas niteliği taşıdığı belirtildi. İki üniversitenin farklı alanlardaki akademik birikimlerinin ortak çalışmalarla daha geniş bir zemine taşınması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. İdris Demir, nazik ev sahipliği dolayısıyla Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Okur’a teşekkür etti. Demir, Batman Üniversitesi Yayınları arasında yer alan “Nymphaeus’tan Batman’a” adlı eseri Rektör Okur’a hediye etti.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Okur da ziyaretin anısına Rektör Demir’e hediye takdim etti.

Karşılıklı iyi niyet ve iş birliği temennilerinin ardından ziyaret, anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Muhabir: Yusuf Uyanık