Batman Valisi Ekrem Canalp’in talimatlarıyla başlatılan proje, Batman Belediyesi ve Sason Belediyesi’nin iş birliğiyle yürütülüyor. İlçeye bağlı Aşağı Mahalle'de yaklaşık 3.000 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilen park; çocuklar için oyun grupları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve yeşil peyzaj düzenlemeleriyle dikkat çekiyor.

Yapımı devam eden parkta incelemelerde bulunan Sason Kaymakamı Furkan Başar, projede gelinen son durumu yerinde gözlemledi. Alandaki teknik ekiplerden bilgi alan Kaymakam Başar, parka büyük ilgi gösteren çocuklarla yakından ilgilendi. Parkın açılışını sabırsızlıkla bekleyen çocuklarla sohbet eden Kaymakam, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Başar, “Çocuklarımızın güvenli ve temiz ortamlarda vakit geçirebileceği, ailelerin huzurla dinlenebileceği modern bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Sayın Valimiz Ekrem Canalp’in destekleri ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle bu alanı ilçemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Muhabir: Yusuf Uyanık