6 Ekim Salı gecesi saat 23.20 sıralarında Karacaören TOKİ yolu üzerinde meydana gelen feci olayda, kimlik kontrolü yapıldığı sırada aracın arka koltuğundan inen Yusuf Eray Tekalan isimli şüpheli, kahraman polisimize iki el ateş ederek ağır yaralamıştır. Pursaklar Devlet Hastanesi’ne acilen kaldırılan Ahmet Türkoğlu, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Olayın hemen ardından kan donduran bir gelişme yaşanmış ve polis memurunu vuran saldırgan aynı silahla kendi kafasına sıkarak intihar etmiş, kaldırıldığı hastanede ölmüştür. Kaçmaya çalışan araçtaki diğer iki zanlı ise emniyet güçlerinin anında müdahalesiyle kısa sürede kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şehit Polis Memuru Ahmet Türkoğlu’nun Cenaze Programı ve Tören Detayları Nelerdir?

Görevi başında uğradığı kalleş saldırı sonucu şehadet şerbetini içen kahraman polis memuru Ahmet Türkoğlu’nun ebediyete uğurlanacağı cenaze programı netleşmiştir. Şehidimiz için ilk resmi tören bugün saat 12.30’da Ankara İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde devlet erkanı ve meslektaşlarının katılımıyla düzenlenecektir. Buradaki törenin ardından şehidimizin naaşı, ailesinin ve yakınlarının ikamet ettiği Ankara'nın Çubuk ilçesine nakledilecektir. Çubuk Büyük Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Ağılcık Mahallesi Mezarlığı’nda vatan toprağına emanet edilecektir. Şehidin acı haberinin ulaşmasıyla birlikte Çubuk’taki baba ocağı Türk bayraklarıyla donatılmış, tüm Türkiye yasa boğulmuştur.

Pursaklar'daki Polise Saldırı Olayının Hukuki Süreci ve Gözaltındaki Şüphelilerin Durumu Nedir?

Ankara Valisi Yakup Canbolat’ın hastane önünde bizzat yaptığı açıklamalarla duyurduğu menfur saldırının ardından geniş çaplı bir adli tahkikat ve hukuki süreç başlatılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerinde intihar girişiminde bulunup hayatını kaybeden Yusuf Eray Tekalan’ın ölümü nedeniyle kendisi hakkındaki ceza soruşturması düşecek olsa da olay anında araçta bulunan ve kaçmaya çalışırken yakalanan Y.A. ve A.A. isimli diğer iki şüpheli üzerindeki incelemeler derinleştirilmiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, bu şahısların saldırgana yardım ve yataklık edip etmedikleri, araçta herhangi bir suç unsurunun bulunup bulunmadığı ve saldırı anındaki rolleri titizlikle incelenmektedir. Emniyetteki sorguları devam eden şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilmeleri beklenmektedir.

Şehit Polis Ahmet Türkoğlu'nu Vuran Saldırganların Kabarık Suç Kayıtları Hakkında Resmi Makamlar Ne Dedi?

Olayın ardından resmi makamlar ve emniyet birimleri tarafından yapılan incelemelerde, polise kurşun sıkan saldırganların adeta birer suç makinesi olduğu ortaya çıkmıştır. Kahraman polisimiz Ahmet Türkoğlu'nu şehit eden ve ardından intihar eden Yusuf Eray Tekalan'ın geçmiş adli sicilinde tehdit, hakaret, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanma veya bulundurma, mala zarar verme, taksirle yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma gibi çok sayıda suçtan kabarık bir dosyasının olduğu belirlenmiştir. Araçtan kaçarken yakalanan diğer iki şüpheli Y.A. ve A.A.'nın da yine uyuşturucu madde bulundurma, hırsızlık ve 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından çok sayıda kaydı olduğu resmi raporlara geçmiştir. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı makamlarından peş peşe gelen taziye mesajlarında, milletin huzuru için canını ortaya koyan emniyet teşkilatının ve aziz milletimizin başı sağlığı dile getirilirken, suç odaklarına karşı mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulanmıştır.

Muhabir: YUSUF UYANIK