Batman Valisi Ekrem Canalp, 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketi ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin yerel ve ulusal basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Batman'daki sel afetinin oluşturduğu zararın toplamda 158 milyon lira olduğunu aktaran Vali Ekrem Canalp, sel afeti dolayısıyla vatandaşlardan toplamda 24 bin ihbar geldiğini belirtti. 24 bin ihbardan 6 bin 586'sının vaka olarak kayıtlara geçtiğini ifade eden Vali Canalp, "Biz bu afette 2 bin 18 personelle, 337 araç ile müdahale ettik. 142 vatandaşımızı seldeki afetten kurtardık, maalesef 4 vatandaşımız vefat etti, 3 vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı." dedi."ZARAR TUTARIMIZ 158 MİLYON LİRADIR"
Toplamda bin 338 evde eşya zararını tespit ettiklerini aktaran Canalp, "Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespitlerde de 36 milyon liralık bu evlerde eşya zararı söz konusudur. Yine 293 iş yerimizde de zarar meydana gelmiştir. Buralardaki zarar miktarı da 112 milyon liradır. 92 aracımızda da zarar meydana geldi. Bununda karşılığı 10 milyon liradır. Toplam belirlenen zarar tutarımızda 158 milyon liralık bir zarardır." ifadelerini kullandı.
Editör: Funda Kezer