Mardin’de ilk yarıda gol sesi çıkmadı
TFF 1. Lig’in 14. haftasında futbolseverlerin merakla beklediği Doğu derbisinde Batman Petrolspor, Mardin 1969 Spor’a konuk oldu. Mardin 21 Kasım Stadı’nda oynanan mücadelede iki takım da karşılaşmaya kontrollü başladı.
Tribünlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmanın ilk yarısında iki ekip de gol arasa da savunmalar hata yapmadı. Zaman zaman etkili ataklar geliştiren takımlar, son vuruşlarda istediğini bulamayınca soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.
İkinci yarıda peş peşe iki gol
Karşılaşmanın ikinci yarısı ise adeta golle başladı. Ev sahibi Mardin 1969 Spor, 49. dakikada Mallik Wilks’in golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Nafican Yardımcı’nın ortasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Wilks, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.
Yediği golün ardından çabuk toparlanan Batman Petrolspor, yalnızca iki dakika sonra beraberliği yakaladı. 51. dakikada sağ kanattan Ömürcan ile gelişen atakta top ceza sahası içerisindeki Polat’a aktarıldı. Polat’ın şık topuk pasıyla buluşan Benny, arka direkte müsait pozisyonda bulunan Biron’u gördü. Biron, kendisine gelen ortayı iyi değerlendirerek topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1’e getirdi.
Kısa süre içerisinde gelen iki gol, derbinin heyecanını artırırken kalan dakikalarda iki takım da galibiyet için fırsatlar aradı. Ancak başka gol olmayınca mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı.