Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun yakından takip ettiği proje ile yaklaşık 25.000 m² kapalı alana sahip, 4-5 katlı, modern ve 100 yatak kapasiteli İluh Devlet Hastanesi inşa edilecek. Altyapısı 150 yatağa hizmet verecek şekilde planlanan hastane, ileri teknoloji tıbbi cihazlarla donatılacak.
Yeni hastane ile mevcut İluh Devlet Hastanesi’ne kıyasla yatak sayısı 67’den 100’e çıkarılacak, kapalı alan ise 7.756 m²’den 25.000 m²’ye yükselecek. Böylece Batman, en az üç kat daha büyük ve donanımlı bir sağlık kompleksine kavuşacak.
Milletvekili Nasıroğlu, “Bu protokol, Batman’ın sağlık altyapısına yapılmış önemli bir yatırımdır. İluh Devlet Hastanemiz, şehrimize modern, kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmeti sunacak” diye konuştu.